Новини
Продажі флагманської моделі електричної лінійки Kia стартують в Україні вже у червні 2024 року

Продажі флагманської моделі електричної лінійки Kia стартують в Україні вже у червні 2024 року

2024-05-13

З моменту початку продажів Kia EV9 буде пропонуватися в найбільш оснащеній версії, з 6-місцевим компонуванням салону. Потужність силової установки Kia EV9 становить 384 к.с., крутний момент 700 Нм, запас ходу - до 497 км.

Kia EV9 задає нові стандарти щодо комфорту, динаміки та передових технологій у поєднанні зі значним потенціалом SUV.

Офіційний дистриб'ютор Kia в Україні, компанія ТОВ «ФАЛЬКОН-АВТО», що входить до складу автомобільної корпорації УкрАВТО, повідомляє, що в червні 2024 року на ринку України розпочнеться продаж флагманського електричного кросовера Kia EV9.

Повнорозмірний електричний кросовер з трьома рядами сидінь EV9 - найбільша модель, створена на універсальній модульній платформі Kia для електромобілів E-GMP. Його габаритна довжина становить 5010 мм, ширина 1980 мм, висота 1780 мм. Конструктори майстерно реалізували основні переваги електромобіля: колісна база 3100 мм (більша, ніж у Kia Mohave) і плоска підлога, під якою встановлено тягову батарею, дали змогу домогтися безпрецедентного простору в салоні. EV9 задає нові стандарти щодо комфорту, динаміки і передових технологій у поєднанні з потенціалом безкомпромісного SUV.

Дизайн EV9 розроблявся відповідно до фірмової філософії Kia «Opposite United». Концепція цього повнорозмірного кросовера - унікальне поєднання елегантності електромобіля та брутальності SUV, сучасного міського стилю та єднання з природою. Обриси кузова утворені різкими формами та лініями - багатокутниками та трикутниками. При цьому дизайнери та інженери змогли забезпечити Kia EV9 ефективні аеродинамічні якості, що вкрай важливо для електричних моделей. Завдяки низці унікальних рішень, коефіцієнт аеродинамічного опору кросовера становить лише 0,28 Cd, що можна порівняти зі спортивним автомобілем.

Kia EV9 пропонує комфорт представницького класу для всіх пасажирів. Сидіння першого ряду можуть бути, простим натисканням кнопки, переведені в режим «релаксації», що дає змогу водієві та пасажиру розслабитися і відпочити під час зарядки акумулятора. У шестимісній версії кросовер оснащується VIP-сидіннями другого ряду, що мають не тільки підігрів і вентиляцію, а й систему масажу. На EV9 встановлюється аудіосистема Hi-End класу Meridian Premium Sound System з 14 динаміками і системою автоматичного коригування звукового поля Intelli Q.

Динаміка електричного кросовера здатна подарувати найяскравіші емоції від водіння. Розгін EV9 до 100 км/год займає всього 5,3 с, що можна порівняти з динамікою спортивних моделей. Разючий крутний момент 700 Нм, доступний у будь-який час, дозволяє водієві відчувати себе впевнено. Сучасна конструкція рульового управління з мотором електропідсилювача на рейці (схема R-MDPS) забезпечує точну і філігранну керованість, а підвіска (передня - зі стійками McPherson, задня - п'ятиважільна) - надійну стійкість і чудовий комфорт.

При цьому достатній дорожній просвіт (щонайменше 177 мм), вражаючий крутний момент, наявність повного приводу і системи вибору режимів руху по бездоріжжю Terrain Mode - забезпечують Kia EV9 якості безкомпромісного SUV. Електрична силова установка дає змогу в будь-якому з режимів Terrain Mode («Сніг», «Бруд», «Пісок») задавати - як на початку руху, так і в будь-який його момент - різні алгоритми управління тягою електромоторів, забезпечуючи найоптимальніші характеристики індивідуально для кожного з коліс. Ще одна перевага Kia EV9 - можливість буксирування причепів масою до 2,5 т при обладнанні їх гальмівною системою, або до 900 кг без такої. При включенні режиму «Причіп», електроніка автоматично визначає пов'язану з буксируванням зміну запасу ходу електромобіля.

З моменту початку продажів в Україні, Kia EV9 пропонуватиметься у найбільш потужній та оснащеній комплектації з шестимісним компонуванням салону з сидіннями підвищеної комфортності. EV9 оснащується високовольтною літій-іонною тяговою батареєю збільшеної місткості (99,9 кВт-год, запас ходу - до 497 км) і двома електродвигунами - по одному для кожної осі. Сумарна потужність силової установки становить 384 к.с. Максимальна швидкість флагманського електричного кросовера - 200 км/год.

Більш детальну інформацію щодо технічних характеристик, комплектацій і цін на ринку України буде оголошено ближче до старту продажів, які плануються вже у червні 2024 року.

Гарантія на Kia EV9 становить 5 років або 150 000 км пробігу.

 

Open Chat